2013 m. vasario 10 d., sekmadienis

Ombre plaukų dažymas



Kadangi pastaruoju metu sulaukiau nemažai klausimų apie plaukų priežiūrą, o ypač apie dažymą, nusprendžiau jums papasakoti apie ombre plaukų dažymo stilių, kuriuo pati dažausi jau metus.


Taigi, ką reiškia ombre  ir kaip tai atrodo?
Ombre – palaipsniui  nueinanti spalva, nuo tamsių plaukų šaknų iki šviesių galiukų.  Vieni plaukų stilistai šį efektą vadina  natūralių plaukų ataugimu, kiti – saulės nubučiuotomis  sruogomis. Žinoma variantų tikrai ne vienas... Nesvarbu kokį variantą pasirinktumėte, atminkite, kad spalva turi nutirpti, o nenukirsti jūsų plaukų sruogų, kaip linija.

 Ar ombre vis dar madoje?
Ombre plaukų dažymo technika  ne naujiena tarp profesionalų, bet žvaigždžių pripažinimo ši techniką sulaukė 2011metais, kuomet visos garsenybės kaip išprotėjusios pradėjo ombr‘inti plaukus.  Remiantis 2013 metų tendecijomis, ombre plaukų dažymas darosi šiek tiek natūralesnis.Taip pat populiarėja atvirkščias ombre dažymo būdas, t.y. šviesios šaknys, tamsėjanti spalva ties galais. Ši technika vadinama -
Reverse Ombre.

Ar man tiks ombre plaukų dažymas?

Plaukų buklė
Ombre plaukų dažymas atliekamas su šviesinamaisiais miltukais, tad jei jūsų ypač ploni ir pažeisti plaukai, siūlyčiau juos pašviesinti tik keliais lygiais, rinktis natūralų perėjimą . Jei jūsų plaukai stori, drąsiai galite ekspirementuoti su šia tendenciją, bet atminkite, kad šviesintui plaukui teks skirti daug daugiau demėsio. O šviesinant juodus plaukus, jūsų plaukų galuose gali išlysti raudonas, geltonas, orandžinis ar žalsvas pigmentas, bet gero kirpėjo rankuose neverta pergyventi. Nepamirškite lepinti plaukų galiukų intesyvaus maitinimo kaukėmis, plaukų aliejukais ar serumais.

Spalvos ir atpalviai
Svarbu ir spalvų, atspalvių pasirinkimas. Paitarkite su savo koloristu, kirpėju kokie atspalviai tiks prie jūsų veido. Pvz. jei jumis kankina raudonis ar išsipletę kapiliarai, venkite rausvų atspalvių, jie tik pabrėš šias problemas. Jei jūsų plaukai pilko atpalvio, jums nebūtina rinktis pilko atpalvio, šviesių galų, galbūt jūsų šukuosenai gaivumo suteiks karamelinės spalvos sruogos.

Iki kokio lygio ombr‘inti  plaukus?
Visų pirmą pagalvokite kaip jūs nešiojate plaukus, tarkim mėgstate rištis plaukus į arklio uodegą. Tuomet siūlyčiau plaukus šviesinti iki plaukų gumelės, paliekant kaip minimum tris pirštus, nes kitu atvėjų galite atrodyti lyg su šinjonu. Kitas svarbus žingsnis pasirinkti sruogavimą  ar visų galų dažymą. Dar pagalvokite apie perėjimą, ar jis turėtų būti kontrastingas ar ramus ir ar jums užteks pereinančios spalvos nuo šaknų iki galų, ar norite kelių perėjimų.

Tai tiek šį kartą informacijos, jei kyla klausimų, palikte juos komentarų skiltyje arba rašykite juos mano puslapyje facebooke: VIDAJA

Kitame įraše jums papasakosiu savo plaukų istoriją, o dar kitame papasakosiu apie ombre  šeimai priklausantį dažymą, tik daug linksmesnį ir spalvingesnį.

Žinoma jums paruošiau nuotraukų galeriją, kad informacija būtų lengviau suprantama. Tikiuosi išgirsti jūsų nuomenę apie šį dažymą ;). Iki, susitiksime komentaruose.


Reverse Ombre
Visų plaukų galų ombre
Ombre sruogelėmis
Plaukų galiukų ombre
Naturalus ombre
Šviesiaplaukių ombre

2 komentarai:

  1. Jau seniai domėjausi ombre plaukų stiliaus dažymu,bet kažkaip labai neįsigilindavau ir per daug informacijos neieškodavau,ieškodavau nuotraukų,džiugu,jog atradau tavo blogą. :) Pradėjau jį sekti,jeigu susidomėsi užsuk ir į mūsų blogą.
    http://partyinlouboutins.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labuka :) Smagu, kad radai naudingos informacijos. Šis blogas labai senas, ankščiau būdavo daugiau įrašu, bet kadangi atsidariau puslapį, beveik visus ištryniau. :) Apsilankykite su draugėmis www.grimokambarys.lt, tikiuosi rasite dar daugiau naudingesnės informacijos. :) O čia rašysiu apie viską kas nesipaišo Grimo Kambaryje. ;)

    Beje, ačiū už nuorodą, būtinai apsilankysiu ;).

    AtsakytiPanaikinti